Cu entuziasm despre evenimente

Exerciţiul de astăzi este unul uşurel, de duminică. O duminică în care ne bucurăm că nu mai e aşa de frig afară, fiindcă acum ne este mai uşor să îţi transmitem invitaţia pe care o aveam în minte.

Astfel, după ce ieri am vorbit despre cărţi, ne vom referi astăzi la o altă modalitate foarte bună care îţi poate stimula pasiunea pentru învăţare: participarea la evenimente.

Acum, nu că tocmai ne-am fi întors noi de la un eveniment frumos, cu agendele pline de notiţe, dar credem foarte mult că participând la tot felul de întâlniri, mese rotunde, workshopuri, expoziţii, festivaluri, şcoli de vară (sau de iarnă) şi mai nou policy forums, cafenele publice, cafenele creative sau biblioteci vii – poţi, pe de o parte să cunoşti alţi oameni interesanţi, pasionaţi de ceea ce fac şi foarte motivaţi (şi să nu mai ai sentimentul că eşti singurul căruia îi pasă de o anumită cauză), dar şi să înveţi foarte multe lucruri.

Astfel, pentru exerciţiul de astăzi, îţi propunem să cauţi printre evenimentele care au loc în oraşul tău în următoarele două săptămâni, să alegi cel puţin unul, să ţi-l notezi în agendă, să te înscrii dacă este necesar, şi – când va avea loc, să participi!

Pentru cei din Iaşi, prezentăm în continuare câteva idei:

Dacă studiezi informatică, matematică sau litere, poţi merge miercurea viitoare la un eveniment tip Open Day.

Până pe 14 martie te poţi înscrie la un curs gratuit de integrare economică europeană.

Dacă ai auzit de brand personal, dar nu știi exact cum să-l identifici pe al tău, te poţi înscrie la un training interesant aici.

Dacă vrei să te implici mai mult în viaţa comunităţii din care faci parte, stai cu ochii pe Cafeneaua Publică pentru a afla când are loc următoarea întâlnire.

Dacă îţi plac cărţile, pregăteşte-te sufleteşte: săptămâna viitoare poţi vizita târgul de carte Librex.

Iar dacă eşti curios cum se citeşte o Carte Vie, miercurea viitoare poţi participa la un eveniment tip Bibliotecă Vie la Cafeneaua “Orest Tafrali”.

Iar dacă vrei să fii permanent la curent cu ce se întâmplă în Iaşi legat de expoziţii, proiecţii de film, piese de teatru, stai cu ochii pe AltIasi.

Ei, acum că ne-am pornit, e greu să ne oprim, cu ideile; şi nici nu vrem să-ţi spunem, precum părinţii tăi: “pe vremea mea” (nu erau atâtea evenimente) – pentru că ne place să credem că suntem o echipă (încă) tânără (ok, nu-i nevoie să comentezi aici); dar de bucurat tot ne bucurăm că se întâmplă atâtea lucruri frumoase şi sperăm să te molipsim puţin de entuziasmul de a încerca măcar o parte dintre ele!

Atât, pentru astăzi ajunge! Să ai un sfârşit de săptămână liniştit!

P.S.: Bonus – poze dintr-o şcoală fără săli de clasă. Cum ar fi dacă…?

Anunță-ți și prietenii!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Your email address will not be published. Required fields are marked *