De ce să fii curios

CURIOZITATEA

Aşa cum am promis, începem astăzi seria exerciţiilor pe tema curiozităţii (a doua trăsătură pozitivă ce face parte din domeniul mai mare al cunoaşterii şi înţelepciunii).

 Curiozitatea presupune a fi interesat de tot ceea ce se întâmplă în jurul tău. Înseamnă a căuta în mod activ informaţii şi cunoştinţe noi şi are diferite dimensiuni, cum ar fi interesul, căutarea noutăţii şi deschiderea la experienţele vieţii. Este acea calitate care îi împinge pe oameni să facă descoperiri şi să extindă limitele cunoaşterii umane.

 Exerciţiile pe tema curiozităţii îţi vor veni în ajutor oferindu-ţi idei de activităţi care să îţi dezvolte această trăsătură.

 

 

Exerciţiul de azi: DE CE SĂ FII CURIOS

 Pentru început, îţi propunem să revii la chestionarul privind cele 24 de trăsături pozitive de caracter. Dacă nu l-ai completat data trecută, ai ocazia acum să o faci!

 Dacă trăsătura săptămânii se află în ierarhia ta în primele 10, exerciţiul de azi pentru tine sună astfel: aminteşte-ţi minim trei situaţii din viaţa ta de până acum în care ai fost cu adevărat curios. Descrie-le pe scurt. Care a fost tema curiozităţii tale? Cine şi cum ţi-a declanşat-o? Cum ai procedat pentru a-ţi satisface curiozitatea? Ţi se întâmplă ca după aflarea informaţiilor cu privire la care ai fost curios, să ia naştere o nouă curiozitate? Menţionează câteva câştiguri pe care le-ai avut până acum de pe urma acestei trăsături pozitive de caracter.

 Dacă pentru tine curiozitatea nu se află printre primele 10 trăsături, te invităm, ca exerciţiu, să faci o listă cu 10 avantaje pe care ţi le-ar putea aduce curiozitatea, atât în viaţa profesională sau educaţională, cât şi în cea personală. Există dezavantaje? Dacă da, care?

 Atât. Pentru astăzi ajunge. Sperând că te-am făcut măcar puţin curios, îţi dorim să ai o zi minunată!

Anunță-ți și prietenii!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Your email address will not be published. Required fields are marked *