Viaţa este minunată!

Exerciţiul de astăzi te invită la o vizionare de film. Nu orice film, ci unul făcut în urmă cu 66 de ani: „It’s a wonderfull life” (http://www.imdb.com/title/tt0038650/).

Iată ce se spune despre el: “Cu o distribuţie remarcabilă, din care fac parte Donna Reed şi Lionel Barrymore, această minunată poveste de Craciun este regizată de nemuritorul Frank Capra şi rămâne unul dintre filmele favorite ale tuturor timpurilor, atât în viziunea publicului, cât şi în opinia criticilor de film”.

Dar nu acesta este motivul pentru care te invităm să-l vizionezi (poate şi cu cană de ciocolată caldă alături); ci pentru că iţi oferă o ilustrare uimitoare a felului în care cineva poate dobândi perspectivă asupra propriei vieţi.

Pe foarte scurt, personajului principal este ajutat să (re)găsească sensul vieţii arătându-i-se cum ar fi fost viaţa dacă el nu ar fi existat niciodată.

Fie că decizi să-l vezi, fie că nu, notează în câteva rânduri răspunsurile la următoarele întrebări: cum crezi că ar fi fost viaţa dacă tu n-ai fi existat? Cine dintre oamenii pe care îi cunoşti te-ar putea ajuta să dobândeşti mai multă perspectivă asupra vieţii tale? Cam câţi oameni crezi că au avut măcar un moment pozitiv (au zâmbit, s-au simţit mai bine, au fost încurajaţi) – datorită ţie, de când te-ai născut şi până acum?

La final, fă o listă cu 10 motive pentru care lumea este mai bună pentru că tu exişti.

Atât. Pentru astăzi ajunge. Să ai o zi minunată!

Atenţie! Acesta este ultimul exerciţiu pe tema viziunii / perspectivei. Începând de săptămâna viitoare, tema abordată va fi curiozitatea. Te aşteptăm ca şi până acum pentru exerciţiul zilnic!

Anunță-ți și prietenii!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Cred că te-ar interesa și:

Your email address will not be published. Required fields are marked *