De final

Îţi propunem astăzi un exerciţiu care te-ar putea speria, la prima vedere; avem însă convingerea că îţi poate fi de un real folos în a dobândi (şi mai multă) perspectivă asupra vieţii tale.

Pentru început, te invităm să treci în revistă (dacă nu ai făcut-o deja), ideile din articolul de mai jos:

Top Five Regrets of The Dying

(http://exposingthetruth.info/top-five-regrets-of-the-dying/)

Acum, acordă-ţi câteva momente pentru a răspunde la câteva întrebări, cum ar fi:

Cum ţi se par lucrurile pe care tocmai le-ai citit?

Cum poţi trăi pentru ca la final să ai cât mai puţine regrete? Ce ţi-ai putea spune şi în ce fel, pentru a-ţi aminti constant care sunt lucrurile care contează în viaţă?

Iar dacă reuşeşti să mergi cu gândul şi mai departe, ce ai vrea să scrie pe piatra ta funerară? Cum ai vrea să rămâi în memoria celorlalţi?

Acum alege o idee dintre cele pe care le-ai notat şi aplic-o astăzi; apoi observă felul în care te simţi.

Atât. Pentru astăzi ajunge. Dacă ai ajuns până aici, punem pariu că ai trăit (măcar puţin) mai intens. Să ai o zi minunată!

Anunță-ți și prietenii!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn
Lumidan

Aceste intrebari sunt cumva inspirate din programele lui Brian Tracy? Stiu ca avea el cateva programe in care recomanda punerea intrebarilor de genul: ce ai vrea sa scrie pe piatra ta funerara, ce ai vrea sa spuna persoanele cunoscute despre tine la inmormantare?

Irina

Aceste exerciţii sunt grupate in jurul unor “teme” – care reprezintă trăsături pozitive de caracter identificate şi descrise de către Psihologia Pozitivă. Acesta este, de altfel, “suportul teoretic” al întregului An al Dezvoltării Personale (mai multe detalii, aici: https://cariera.uaic.ro/2012/01/12/centrul-de-cariera-te-provoaca-la-dezvoltare-personala/).

Exerciţiile care conţin întrebări care îndeamnă la privirea vieţii dinspre finalul ei înspre prezent se folosesc frecvent in psihoterapie, în special în cea de orientare existenţială (ex.: Irvin Yalom – http://www.yalom.com/). Se regăsesc, de asemenea, în lucrările autorilor de literatură motivaţională şi de dezvoltare personală (Brian Tracy fiind unul dintre cei mai cunoscuţi).

Iar ca să răspundem complet la întrebare, dincolo de suportul teoretic deja menţionat, precum şi de alte surse ocazionale (menţionate, în cadrul fiecdărui exerciţiu) în forma şi ordinea de aici, aceste exerciţii nu se mai regăsesc nicăieri 🙂 . Dar vom lua întrebarea dumneavoastră ca pe un compliment!

Vă mulţumim deci şi vă dorim spor la exerciţii!

Your email address will not be published. Required fields are marked *